Grillet Fladbrød med chiligouda og forårsløg

ingredienser

Fladbrød dej

  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. sukker
  • 1,5 tsk. salt
  • 250 g mel
  • 1¼ - ½ dl mælk
  • 4 tsk. olie

Fyld til fladbrødet

  • 100 g chiligouda
  • 2 forårsløg

fremgangsmåde

Kom alle de tørre ingredienser ned i en skål. Bland det hele sammen til en dej og lav til sidst en fordybning i midten af dejen.

Bland mælken og olien sammen og tilsæt det herefter lidt ad gangen i dejen. Ælt dejen godt igennem i ca. 5-10 minutter. Når dejen er æltet, kom et rent viskestykke over og stil den et varmt sted i ca. 10 min.

Riv goudaosten på et rivejern. Skær forårsløgene fint.

Del nu fladbrødsdejen i 8 lige store klumper. Rul klumperne ud tyndt, så de får en tykkelse på 2-4 mm.

Fordel gouda og forårsløg på 4 af de tynde udrullede fladbrød. Læg de resterende fladbrødsstykker ovenpå og pres det godt sammen i siderne og på midten.

Pensl fladbrødene med lidt olie på begge sider og kom dem på grillen. Giv dem ca. 5 minutter på hver side ved 180-200 grader. Servér fladbrødende strakt imens de er varme.

Tip: Prøv også at bage brødene med en anden ost, fx gouda med pesto.

Flere opskrifter fra Twin Food

Det er tvillingerne Laura og Christine, der står bag Twin Food. De to dygtige madbloggere bor i Aarhus og er begge civilingeniører, men bruger madlavningen og bloggen som et frirum i hverdagen. Nyd deres lækre grillede fladbrød her og find flere gode opskrifter på twin-food.dk

Besøg Twin Food