Fyldig salat med grillet fennikel og quinoa

Ingredienser

  • 1 fennikel
  • 1 squash
  • 250 g tomater
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. olivenolie
  • 3 dl quinoa (alternativt bulgur)
  • 2 spsk. tahin
  • 1 spsk. olivenolie
  • saft fra ½ citron
  • 1-2 spsk. vand
  • 1 håndfuld bredbladet persille
  • 10 sorte oliven, uden sten
  • salt og peber
  • 4 spsk. pinjekerner, ristede

fremgangsmåde

Skær fennikel og auberginen ud i tynde skiver. Skær tomaterne ud i halve.

Hvidløg pilles og hakkes fint og røres godt sammen med olivenolie i en skål. Kom grøntsagerne i skålet og vend dem godt sammen med hvidløgsolien.

Kom grøntsagerne på en varm grill og giv dem et par minutter, eller indtil de har fået flotte grillstriber og er blevet bløde.

Quinoaen tilberedes som anvist på pakken. Lad quinoaen køle en smule af, når den er færdig.

Kom tahin, olie, citronsaft, vand, salt og peber i en skål og rør det sammen. Kom det herefter over den kogte, lune quinoa og quinoaen sammen med blandingen.

Vend quinoa sammen med de grillede grøntsager, hakket persille og oliven inden servering af retten. Pynt til sidst retten med ristede pinjekerner og top eventuelt med et drys hakket persille.

TIP: Salaten med grillet fennikel og tilbehør er skøn sammen med mørkt grillet kød som fx krondyr eller okse/kalv.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann, fra bloggen The Food Club, har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club