Grillede aubergineruller med bulgurfyld

ingredienser

Aubergineruller og fyld

  • 2 auberginer
  • olivenolie
  • 1 dl bulgur
  • 1 rødløg
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 håndfuld koriander eller persille
  • 3 spsk. mandler

Dressing

  • 1 spsk. tahin
  • skal fra 1 økologisk citron
  • saft fra ½ citron
  • salt og peber
  • 2-3 spsk. olivenolie

fremgangsmåde

Aubergineruller og fyld

Skær de 2 auberginer på langs, så du får tynde aubergineskiver. Kom olie på begge sidder af skiverne. Brug eventuelt en pensel til at fordele olien.

Aubergineskiverne grilles på begge sider på en varm grill i ca. 3-4 minutter. Tag auberginerne af, når de har fået flotte grillstriber og er blevet bløde.

Skyl først bulguren med vand og kog dem efter anvisningen på pakken. Når bulguren er sat over, hak rødløg, mynte, koriander og mandler.

Når bulguren er kogt færdigt og stadig er varm, kom de øvrige ingredienser til fylden i auberginerullerne ned til bulguren og blandt det hele sammen.

Fordel al bulgurblanding jævnt på de grillede skiver aubergine og rul dem sammen til aubergineruller.

Dressing

Rør alle ingredienserne, der hører til dressingen, sammen. Smag den til som du kan lide og krydr med salt og peber.

Tip: Skift gerne bulguren ud med linser eller bønner, og server rullerne med masser af grøn salat. Har I lyst til et stykke grillet kød, kan retten fint fungere som tilbehør.

Flere opskrifter fra The Food Club

Ditte Ingemann fra bloggen The Food Club har en lang liste af kogebøger bag sig, og er altid at finde i et køkken eller bag et kamera. Ditte evner at gøre det søde lidt sundere og mikser utraditionelle ingredienser til nye fantastiske resultater. Smag på Dittes lækre grillretter her og glæd dig over, at grillretter også kan være enkle og grønne. Find flere af Dittes opskrifter på thefoodclub.dk

Besøg The Food Club