Grillet havtaske med mangosalsa

ingredienser

Fisk - Havtaskefilet

  • 600 g havtaskefilet 
  • 2 spsk. olie
  • salt og peber

Mangosalsa

  • 2 spiseklare mangoer
  • 1 lille håndfuld cherrytomater
  • 1 lille rødløg
  • 1 bdt. koriander
  • 1 chilipeber
  • 1 lime
  • salt og peber

fremgangsmåde

Mangosalsa

Start med at skær skrællen af mangoerne og skær dem ud i små tern. Skær tomaterne over på midten så de halveres. Pil rødløget og hak det fint. Hak også chilipeberen fint og snit til sidst korianderen.

Bland det hele sammen i en skål og smag det til med limesaft, salt og peber.

Tilberedning af fisken

Del havtasken i 4 passende fileter og vend dem i olie, salt og peber.

Kom fisken på grillen og giv dem 3-4 min. på hver side. Det er vigtigt at fisken ikke får for meget, så giv kun fileterne til de lige akkurat er tilberedt.

Anret de grillede havtaskefileter på en flot tallerken og kom mangosalsaen ud over. Servér evt. en god salat til ved siden af.

Tip: Mange har tendens til at grille og stege fisk for længe, så den bliver kedelig og tør. Husk, at fisk altid kun lige akkurat skal være stegt.

Man kan fint erstatte havtaske med med fx torsk eller sej. Og husk hvis man skal grille hvid fisk som fx. torsk eller sej - skal man bruge en foliebakke (eller sølvpapir).

Flere opskrifter fra Foodfanatic

Nadia Mathiasen henter meget af sin inspiration fra Thailand, hvor hendes mor kommer fra. Det giver et fantastisk mix af eksotiske smage og nordiske råvarer, som også passer perfekt til grillen. Mød Nadia på foodfanatic.dk.

Besøg Foodfanatic