Grillet portobello burger med BBQ-tofu og sprød kålsalat

ingredienser

Burger

  • 8 store portobellosvampe
  • 300 g firm tofu
  • 2 dl BBQ-sauce

Salat

  • 200 g rødkål, i tynde strimler
  • 200 g grønkål, i tynde strimler
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 spsk. olivenolie
  • salt og peber
  • 2 blommer, i tynde skiver

 

fremgangsmåde

Vend alle ingredienser sammen til salaten og lad den trække, mens resten bliver lavet.
Skær tofuen i skiver, og vend dem med BBQ saucen.
Tør portobellosvampene af med et stykke køkkenrulle, og pensel dem med olivenolie.
Kom portobellosvampe og tofu på grillen, og grill dem ved medium varme i 15 min. Vend dem halvejs.

Kom en håndfuld frisk kålsalat på fire af svampene, fordel tofuen ovenpå og slut af med de sidste portobellosvampe.
Server den resterede salat som tilbehør til burgerne.

Tip: Tofu er proteinrig og meget mættende og derfor meget anvendelig i retter, hvor der ikke indgår kød.

Denne opskrift er fra Vanløse Blues

Maria Engberg, der er kvinden bag bloggen Vanløse Blues, er selverklæret grøntsagspassionist og kan trylle de mest simple grøntsager om til spændende retter.

Se flere opskrifter på lækker hverdagsmad