Hvad kan vi hjælpe dig med?
Vi vil altid gerne kommunikere med vores kunder. så savner du information om et specifikt emne, har du forslag, ris eller ros; er du velkommen til at kontakte os
Kontakt osDu kan købe rensede 10-armede blæksprutter hos de fleste fiskehandlere, og ellers er de altid at finde i fryseren hos asiatiske købmænd. Vælg altid rejer der er fra bæredygtigt, økologisk opdræt.
Husk at skylle dine blæksprutter og dup dem tørre inden de skal bruges i madlavningen.
Tilberedning af skaldyr & bløddyr
Skær et snit i blæksprutterne og åben dem således, at de har den indvendige side pegende opad. Snit små tern i kødets overflade. Det er vigtigt, at du ikke skærer helt igennem blæksprutten. Skær sprutterne ud i 5-6 stykker, eller et passende antal alt efter størrelse.
Pil skallerne af rejerne og fjern den lille muskel der sidder på siden af kammuslingerne. Vend alt skaldyr og bløddyr, blækspruttestykkerne, rejerne og kammuslingerne, i en smule olie.
Grill det hele på meget høj varme. Giv dem ca. ½-1½ minut på grillen. Krydr til sidst med salt.
Dressing
Flæk chili og hak den fint. Du kan fjerne kernerne fra chilien, hvis du ikke vil have salaten for stærk. Men gem gerne nogle af kernerne, salaten må gerne bide lidt.
Kom limesaft og sukker i en lille skål og rør det sammen til sukkeret er opløst. Kom herefter chili og fiskesauce i og smag dressingen til efter smag.
Topping og servering
Forårsløg og koriander snittes groft. Vend de færdiggrillede skal- og bløddyr sammen med dressingen. Smag blanding til som du kan lide. Kom eventuelt mere lime i blandingen. Den må gerne have godt med syre. Kom til sidst koriander og forårsløg i blandingen og vend det sammen.
Nu er retten klar til servering.
Tip: Salaten kan spises, som den er, eller med godt brød. Jeg er vild med at spise den cheviche-style med majstortillas til. De er så gode!
Prøv også
Hot oksekødssalat
eller
Grillet fladbrød med chiligouda og forårsløg
Louisa er forfatter til et utal af kogebøger, kendt fra Go’Morgen Danmark, en del af kokke-teamet hos Aarstiderne, blogger og meget mere.
Besøg Louisa Lorang