Grillet laks - Marinerede laksespyd med sesam

Ingredienser

Laksespyd og marinade

  • 450 g laksefilet, gerne stykker der er tykke over det hele
  • 2 tsk. flydende honning
  • 1 tsk. citronsaft
  • 2 tsk. soya
  • 1 tsk. olie
  • 1.5 spsk. sesamfrø
  • ½ tsk. frisk, revet ingefær

fremgangsmåde

Læg fire grillspyd af træ i koldt vand, så de ikke brænder på, når de kommer på grillen.

Skær laksen ud i tern på ca. 2x2 cm. Kom lakseternene i en skål og tilsæt honning, citronsaft, soja, olie, sesamfrø og revet ingefær. Bland det hele godt sammen og sørg for, at der er marinade på alle flader af laksen. Lad laksen stå koldt i 15 min.

Fordel den marinerede laks på grillspyddene. Kom spyddene på grillen på 200 grader og giv dem ca. 5-7 minutter i alt (afhængigt af tykkelsen på laksestykkerne). Vend grillspyddene undervejs. 

Servér straks med en god salat til.

Flere opskrifter fra Twin Food

Det er tvillingerne Laura og Christine, der står bag Twin Food. De to dygtige madbloggere bor i Aarhus og er begge civilingeniører, men bruger madlavningen og bloggen som et frirum i hverdagen. Nyd deres lækre grilspyd her og find flere gode opskrifter på twin-food.dk

Besøg Twin Food