pizza bianco med røget laks

Ingredienser

Ingredienser til tre pizzabunde

  • 2 dl koldt vand
  • 1/2 dl kogende vand
  • 5 g gær (tilsæt 20 g gær hvis dejen skal bruges efter 2-3 timer)
  • 1 tsk salt
  • 400-450 g pizzamel fx TIPO 00
  • 1 dl durummel til udrulning

Fyld til en pizza (en portion pizza dej 240 g)

  • 1 bæger hvidløgsost
  • 100 g røget laks
  • 1 avocado I tern
  • 1 spsk karse
  • 1 par kviste dild
  • Kværnet sort peber

 

fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en røremaskine og rør gæren ud.
  2. Bland salt i melet og hæld det i røremaskinen og ælt dejen i min 10 minutter – gerne op til 20 minutter.
  3. Dejen hældes op i en hævekasse, formes og strammes op til en stor kugle. Læg låg på og stil kassen i køleskabet i ca. 24 timer.
  4. Fordel dejen i tre portioner, mellem 240-250 g pr. pizzabund. Skyl hænderne i koldt vand og stram alle dejklumperne op, så de har en glat overflade og lad dem stå med låg på ved stuetemperatur i 2-3 timer, og de er klar til brug.
  5. Tilslut din gasflaske til pizzaovnen. Tænd og forvarm pizzaovnen til 350° grader.
  6. Tryk dejen ud i durum mel, start fra midten og form til en cirkel på ca. 35 cm.
  7. Smør hvidløgsost ud til 1 cm fra kanten.
  8. Bag pizzaen i ca. 2 minutter (husk at skrue ned på ½ styrke). Drej den undervejs.
  9. Fordel røget laks, avocado, karse og dild på pizzaen.
  10. Kværn med sort peber ved servering.

Udstyr: Pizzaspade
Køkkentid: 20 minutter
Bagetid: 2 minutter
Temperatur: 350° 

Opskriften på dej rækker til tre pizzaer. Prøv også vores opskrifter på pizza med stegt hvidløg, friske tomater og burrata og pizza med salami og portobellosvampe.

Grill All & Food

Bag Grill All & Food står Pia Kromann Bindslev. Pia er dedikeret helårsgriller og har i mere end 25 år været med til at skabe grillkultur i Danmark. Pias motto er at "alt kan grilles". Find flere opskrifter fra Pia på hendes hjemmeside eller Instagram profil (@grillallogfood).

Besøg Grill All & Food