Pizza med salami og portobellosvampe

Ingredienser

Ingredienser til tre pizzabunde

  • 2 dl koldt vand
  • 1/2 dl kogende vand
  • 5 g gær (tilsæt 20 g gær hvis dejen skal bruges efter 2-3 timer)
  • 1 tsk salt
  • 400-450 g pizzamel fx TIPO 00
  • 1 dl durummel til udrulning

Fyld til en pizza (en portion pizza dej 240 g)

  • 1 dl mutti tomatsauce (siet lidt væske fra)
  • 100 g mozzarella
  • 8 skiver salami
  • 1 portobello svampe i skiver
  • 10 friske rosmarinblade
  • ½ tsk chiliflager

fremgangsmåde

  1. Hæld vandet i en røremaskine og rør gæren ud.
  2. Bland salt i melet og hæld det i røremaskinen og ælt dejen i minimum 10 minutter og gerne op til 20 min.
  3. Dejen hældes op i en hævekasse, formes og strammes op til en stor kugle.
  4. Læg låg på og stil kassen i køleskabet i ca. 24 timer.
  5. Fordel dejen i tre portioner på mellem 240-250 g pr pizzabund. Skyl hænderne i koldt vand og stram alle dejklumperne op, så de har en glat overflade og lad dem stå med låg på ved stuetemperatur i 2-3 timer, og de er klar til brug.
  6. Slut din gasflaske til pizzaovnen. Tænd og forvarm pizzaovnen til 350° grader.
  7. Tryk dejen ud i durum mel, start fra midten og form den til en cirkel på ca. 35 cm.
  8. Fordel tomatsauce på bunden.
  9. Drys med ost.
  10. Læg salami og portobello svampe på.
  11. Fordel rosmarin.
  12. Bag pizzaen (skru ned for ½ styrke) og drej den undervejs.
  13. Drys med chiliflager.

Udstyr: Pizzaspade, lille bradepande/stegepande
Køkkentid: 15 minutter
Bagetid: 2 minutter
Temperatur: 350° 

Opskriften på dej rækker til tre pizzaer. Prøv også vores opskrifter på pizza bianco med røget laks og pizza med stegt hvidløg, friske tomater og burrata

Grill All & Food

Bag Grill All & Food står Pia Kromann Bindslev. Pia er dedikeret helårsgriller og har i mere end 25 år været med til at skabe grillkultur i Danmark. Pias motto er at "alt kan grilles". Find flere opskrifter fra Pia på hendes hjemmeside eller Instagram profil (@grillallogfood).

Besøg Grill All & Food