Inspiration

Gasgrillen er mit førstevalg

Efter 18 år som grillentusiast har gasgrillen nu overtaget komfur og ovn hjemme hos Pia Kromann.
Hun griller året rundt. Gasgrillen er og bliver hendes favorit.

– Det er så praktisk at grille på en gasgrill. Det er bare at trykke på en knap, og få minutter efter er grillen klar. For mig er det næsten helt besværligt at skulle lave et ’almindeligt’ måltid mad på komfuret. Jeg kan lave det hele på én gang på gasgrillen. Det smager bare meget bedre, og så har jeg stort set ingen opvask bagefter, fortæller Pia Kromann, der til dagligt arbejder som projektleder ved Weber.

Køkken med adgang til grill
De sidste fem år har Pia nærmest ikke brugt komfuret indenfor. Da huset hjemme ved Pia Kromann skulle bygges om for et par år siden, var hun slet ikke sikker på, om hendes kommende køkken behøvede et komfur. Men én ting var hun sikker på. Køkkenet skulle bygges, så det var nemt at komme ud til gasgrillen. Så nu er der direkte adgang fra køkkenet til det, hun selv kalder grill-terrassen.

– Mange forestiller sig, at man skal stå ude i det kolde vejr om vinteren for at grille, men det gør jeg slet ikke. I de kolde måneder svitser jeg lige kød og grønsager af og samler det hele i en dejlig simregryde, fortæller Pia.

Pia synes det er ærgerligt, at folk ofte tror, at grillen kun er til at stege pølser eller vende et par tynde bøffer på. Derfor råder hun folk til at tilpasse retterne efter sæsonen, så man på den måde får flere idéer til, hvad man kan tilberede på grillen.

 

Alt kan laves på gasgrill
Hvis du overvejer at omdanne din gasgrill til dit nye udekøkken, kan det betale sig at investere i lidt ekstraudstyr for at trylle flere retter frem. Som nybegynder kan du eksempelvis prøve dig frem med en enkelt støbejernsgryde, hvor retterne nemt kan passe sig selv. Du kan for eksempel blande ukogte ris med din gryderet og tilberede det hele sammen. Eller bage dit næste brød på grillen.

– De bedste brød er dem, jeg laver på grillen. Med lidt olie i den opvarmede gryde, kan en koldhævet dej forvandle sig til en guldklump, siger Pia, der på en eftermiddag kan bage både burgerboller og småkager på sin gasgrill. Hun opfordrer alle, der lyst til at prøve kræfter med gasgrillen til bare at kaste sig ud i det.

Video

gode grillvaner
- Hele året rundt

Få Pia Kromanns gode råd og praktiske tips til sikkerheden i forbindelse med brug af gasgrill - og gør det til en sikker oplevelse at bruge gasgrill - hele året rundt.

Denne video er ikke tilgængelig, da den indeholder marketing og statistik cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger. Klik for at ændre cookie indstillinger.

Opskrift

Grydebrød

Supernemt grydebrød på grillen - i en støbejernsgryde (fx GBS støbejernsgryden fra Weber)

  • 5 dl vand
  • 3 tsk. salt
  • 15 g gær
  • ½ dl olie
  • 125 g groft hvedemel
  • ca. 500 g hvedemel
  • 3 spsk. neutral olie til gryden

Bland vand, olie og gær.
Tilsæt groftmel og salt. Derefter hvedemel.
Dejen skal være blød og lind.

Lad dejen hæve i 2 timer ved stuetemperatur.

Smør gryden med neutral olie og hæld dejen i gryden.

Tænd grillen og varm den op til 250 grader. Sæt gryden på ved indirekte varme og grill brødet i 15 min med låget til gryden og 20 min uden låg.

 

Flere opskrifter fra Pia Kromann

Pia Kromann tryller med mad på gasgrillen hele året. Du kan læse mere på hendes Instagram profil grillon.dk.